Βιογραφικό

ΒιογραφικόΗ Ελευθεριάδου Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Kλινική Ψυχολογία και Ψυχική Υγεία του πανεπιστημίου του Sussex. Επιπλέον, είναι κάτοχος του διπλώματος ειδίκευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Το 2015, απέκτησε πιστοποίηση για το συντονισμό ομάδων γονέων με βάση το μοντέλο “Good Enough Parenting” των John & Karen Louis. Συνεχίζει την επιστημονική της κατάρτιση μέσω της συμμετοχής της σε συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν, κυρίως, τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Το 2008 ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στην “Επιστημονική Εταιρεία Ειδικής Αγωγής: Προσέγγιση”. Συνεργάστηκε εθελοντικά με το “Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων” συμμετέχοντας στην οργάνωση ομάδων που σχετίζονταν με την εκπαίδευση των ασθενών σε δεξιότητες επικοινωνίας με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους. Επιπλέον, απασχολήθηκε σε σχολεία της Γ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνοντας προγράμματα πρόληψης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το 2014, εργάστηκε στη Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, όπου ασχολήθηκε με την ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικών ασθενών.

Στο παρόν, εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτης σε κέντρα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολίων προσφέροντας στήριξη σε παιδιά με αναπτυξιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, ενώ παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, παιδιά και εφήβους.

Μαρία Ελευθεριάδου
Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Διεύθυνση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 31Α, Αθήνα, ΤΚ 11473

Τηλ: 6944723206 (Ώρες Επικοινωνίας: Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-21:00)

e-mail: maria@eleftheriadou.gr